Τρίτη 9 Σεπτ, 19:00: Η Δευτερη Μεταπολιτευση στην Τουρκια / Δρ. Χρηστος Ν. Τεαζης

8631Το Ινστιτούτο Συντηρητικής Πολιτικής (ΙΝΣΠΟΛ – conservatives.gr) διοργανώνει την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου στις 19.00 δημόσια συζήτηση με τον Δρ. Χρήστο Ν. Τεάζη, λέκτορα στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και συγγραφέα του βιβλίου «Η δεύτερη μεταπολίτευση στην Τουρκία – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Η άνοδος των μη προνομιούχων» (εκδ. Πατάκη). Θα ακολουθήσει εκτενής συζήτηση.

Με αφορμή τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, την ανάληψη της Προεδρίας από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της πρωθυπουργίας από τον Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Χρήστος Ν. Τεάζης θα αναλύσει τις ιδεολογικές ρίζες του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), η οποίες σύμφωνα με την έρευνά του ανάγονται στην αντιπολίτευση στον Κεμάλ Ατατούρκ ήδη από την Πρώτη Εθνοσυνέλευση του 1920 («Δεύτερη Ομάδα»), συνδέοντας το ζήτημα με τις πρόσφατες εξελίξεις.

Η εκδή__logo_posλωση θα λάβει χώρα στο Free Thinking Zone, Σκουφά 64 και Γριβαίων, 106 80 Αθήνα (Τ: 210 3617461, F: Free Thinking Zone).

Είστε εγκαρδίως προσκεκλημένοι!

Facebook-Events

Advertisement

About inspol

Γεννήτρια πολιτικής σκέψης, αιτία πολιτικής πράξης. conservatives.gr
This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.