[ΒΙΝΤΕΟ] ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

https://www.youtube.com/watch?v=KNV4DlXvqLI

Την Δευτέρα 2/3, 19.00,
πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τον κ. ΣΤΑΥΡΟ ΛΥΓΕΡΟ,
δημοσιογράφο και συγγραφέα -μεταξύ άλλων- του «Από την Κλεπτοκρατία στην Χρεοκοπία»,
στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ».
Μια συνδιοργάνωση του ΙΝΣΠΟΛ και των εκδόσεων ΕΝ ΠΛΩ,
στο εμπορικό κέντρο Atrium, Χαρ. Τρικούπη 6-10, Αθήνα.

Δευτέρα 2 Μαρτίου, 7:00-9:00μμ
Σταύρος Λυγερός, δημοσιογράφος,
με αφορμή το βιβλίο του : Από την κλεπτοκρατία στην χρεοκοπία (Πατάκης 2011)

Ο Σταύρος Λυγερός γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην Πάτρα. Τελείωσε το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα παρακολούθησε μεταπτυχιακά σεμινάρια διεθνών σχέσεων και οικονομίας στο Παρίσι. Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973. Εργάστηκε ως κοινοβουλευτικός συντάκτης στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη και ως πολιτικοδιπλωματικός σχολιαστής στο Αντί, το Ποντίκι, την Ελευθεροτυπία και την Πρώτη. Σήμερα είναι πολιτικός συντάκτης στην Καθημερινή . Είναι συγγραφέας των βιβλίων Φοιτητικό Κίνημα και Ταξική Πάλη στην Ελλάδα (2 τόμοι, 1977) και ΠΑΣΟΚ: Το Σύνδρομο του Μεγάλου Ασθενούς (1990). Είναι συνιδρυτής και μέλος της συντακτικής ομάδας της πολιτικοθεωρητικής επιθεώρησης Τετράδια, που εκδίδεται από το 1980. Έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και είκοσι περίπου δοκίμια για όλο το φάσμα των εθνικών μας θεμάτων και κυρίως για τα Ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και τα Βαλκάνια.

Το ΙΝΣΠΟΛ (conservatives.gr) και ο χώρος βιβλίου και πολιτισμού «Εν Πλω» διοργανώνουν κύκλο δημοσίων συζητήσεων με θέμα:

«Από τη Μεταπολίτευση στο Αύριο»
Πολιτικές συναντήσεις για το συλλογικό μας παρελθόν και μέλλον

Σε αυτές τις συζητήσεις για τις παρελθούσες και τις μελλοντικές συλλογικές μας επιλογές, θα επιχειρήσουμε να εξετάσουμε το τί πήγε στραβά με την εποχή που αφήνουμε οριστικά πίσω μας ώστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη στο μέλλον. Ποιές στάσεις και επιλογές μάς οδήγησαν στο αδιέξοδο. Επιλογές πολιτικές, αξιακές, οικονομικές, επιλογές ταυτότητας, επιλογές ιστορικές. Και να ψηλαφήσουμε το με τί θα μπορούσε να μοιάζει η εποχή που ανοίγεται μπροστά μας και τί μπορούμε να κάνουμε εμείς γι’ αυτό. Σε αυτές τις συναντήσεις, όπου θα συμμετέχουν εκλεκτοί καλεσμένοι από τον χώρο της πολιτικής και του πνεύματος, θα επιδοθούμε σε μιαν άσκηση για την διάσωση των κριτηρίων.

Την συζήτηση με τον εκάστοτε καλεσμένο θα συντονίζει ο Σωτήρης Μητραλέξης (δρ. φιλοσοφίας–Freie Universität Berlin).

https://inspol.gr/2015/02/24/524-2/

ΙΝΣΠΟΛ-01
Το Ινστιτούτο Συντηρητικής Πολιτικής – ΙΝΣΠΟΛ δεν συσχετίζεται οργανωτικά ή άλλως με άλλα ιστολόγια φέροντα παρόμοια ονομασία.
Advertisement

About inspol

Γεννήτρια πολιτικής σκέψης, αιτία πολιτικής πράξης. conservatives.gr
This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.