Εκδήλωση / «Ο λαϊκισμός θα σώσει τον κόσμο», Παρ 9 Δεκ, 19.30 Πανόρμου

populismΗ Ιωάννειος Βιβλιοθήκη του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Λέσχης Ανάγνωσης, σας προσκαλεί στη διάλεξη – συζήτηση με τον Επίκουρο Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Πόλεως, Κωνσταντινούπολη, Σωτήρη Μητραλέξη* με θέμα «Ο Λαϊκισμός θα σώσει τον κόσμο».

Η διάλεξη θα διεξαχθεί στο χώρο της Ιωαννείου Βιβλιοθήκης, Πανόρμου 59, 3ος όροφος, την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30.

Εδώ και μήνες ακούμε συνεχώς για την «άνοδο του λαϊκισμού», στην Ευρώπη και αλλού. Τί είναι όμως τελικά ο λαϊκισμός, και κυρίως: πώς αξιοποιείται σήμερα πολιτικά αυτή η έννοια για ανόσια τσουβαλιάσματα; Εξετάζοντας τις εξελίξεις, τις προβολές, τους όρους και τους ορισμούς, θα επιχειρήσουμε μια προσέγγιση του φαινομένου του λαϊκισμού αφ’ ενός, μα αφ’ ετέρου και κυρίως του πολύ πιο ενδιαφέροντος φαινομένου της -κριτικής- στον λαϊκισμό.

Facebook-Events

Facebook event

 

*Ο δρ Σωτήρης Μητραλέξης γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Είναι επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Πόλεως, Κωνσταντινούπολη (Istanbul Sehir Univ.), ερευνητικός εταίρος στο Πανεπιστήμιο του Winchester και διδάκτωρ φιλοσοφίας της Freie Universitat Berlin μετά από σπουδές φιλολογίας και φιλοσοφίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Freie Universitat Berlin. Έχει διατελέσει επισκέπτης επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βερολίνου και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Βερολίνου.

Advertisement

About inspol

Γεννήτρια πολιτικής σκέψης, αιτία πολιτικής πράξης. conservatives.gr
This entry was posted in Εκδηλώσεις. Bookmark the permalink.